En helg närmare jul.

En fredag till avklarad. I fredags satt jag barnvakt och vi hade filmkväll som så många andra fredagar när jag barnvaktar, och kidsen älskar det!

I lördags var jag i Godmanchester hemma hos ett par som heter Kevin och Amy, skönt med en hemmafest för en gångs skull. Vi lekte en del lekar och hade trevligt. Dock hade jag sagt till mig själv att jag skulle gå hem tidigt, vilket jag kanske iofs gjorde för strax efter 4 bläcket ramla jag i säng. haha. Nåt som gör mig chockad här är drogerna som förkommer. Jag vet att en i Ants gäng tar till fest och så men att alla är helt öppna med de så att dom står i köket och bjuder om man vill ha... Ursäkta mig, men jag tycker det ser så jävla billigt ut! Jag vet att det förekommer i stora mängder i Nypan med, men där smyger väl folk med det lite iaf?? Och ja, man kan nog säga att jag är väldigt anti-droger (så du kan andas ut mams..)

I söndag blev det en liten roadtrip med Ant för att kolla på Satus fotbollsmatch. Tyvärr börja det spöregna när vi kom dit och Ant uppskattade inte mitt paraply med körsbär på av nån anledning så vi åkte ganska snart igen. Tog fel väg, nästa väg var avstängd så det blev en timmes extra biltur runt och tillbaka så därav roadtripen, hah.

Nu ska jag köra en maskin tvätt och bädda Emmys säng :)

Meningslöst bloggande

Mm, trist att blogga men i brist på annat så skriver jag några rader. Hade precis bytt om till prommiskläder när jag hör regnet smattra på fönstret så det blir väl till att glo på en rulle. Ikväll blir det nog utgång, inte så taggad men några drinkar kan väl slinka ner iaf.

Fick önskelistor mailade nyss av mamma. Hon önskar sig gröna gummistövlar och pappa önskar sig långkalsonger. Gud va kul det ska bli att köpa julklappar i år! Det är ju nästan så jag måste ge mig ner på stan nu och börja leta så jag hittar nåt...

Sms igår från min underbara Macki gjorde min kväll! Att veta att han faktiskt tänker på mig ibland betyder mycket. Saknar honom så himla mycket och ser verkligen fram emot att träffa honom igen, och även att se hans nya springare som verkar vara hur läcker som helst! (Missuppfatta mig inte, saknar er andra med massor så klart!)

Shit, nu kom jag på att jag har godis kvar från igår kväll. Eftermiddagens filmtittande är räddat! So long!

------------------

update 3 timmar senare; mess kom från mamma nu och tydligen så önskas det nu även yogamattor, träningsväskor, golfbags + bollar och whiskey. Hmm, trodde att jag kanske skulle komma undan billigt i år men icke, haha. Bäst att jag slänger till lite fler saker på min med tror jag, rätt ska ju vara rätt.

Kändisar?

För ett tag sen när vi var ute så träffade Ronja en kille som hon pratade med en del. I alla fall så berättade Ronja att hon var från Finland, här som au pair och bla bla. Svaret då blir att han nog hört om henne om hennes två skandinaviska kompisar. Det visade sig att han går på våran skola och att folk där pratade om oss som "the 3 Scandinavian girls" vilket jag tycker är ganska skrämmande, vi spenderar 4 timmar i veckan där liks. Så nu är ju frågan om man blivit lite lokalkändis eller om man helt enkelt hamnat i en skrämmande liten håla där alla vet allt om en, speciellt saker man själv inte vet (varför låter det sista om hålan så bekant?). Jag väljer att förneka och tror på det första.

Tyvärr finns det bevis på det motsatta. Folk lägger sig i varandras liv av någon anledning. Har pratat med en kompis till Ant ett tag och han berätta idag att en annan gemensam vän till oss sagt åt honom att hålla sig borta från mig för att vännen ville para ihop mig med Ant. Vännen har i sin tur sagt till mig att den andra killen är ett riktigt svin. Jag fattar inget, vad hände med att ge alla människor en chans och lära känna folk själv, och sen bilda en uppfattning? Det verkar som att detta förekommer överallt dock, och kommer säkert göra hela livet. Bäst att vänja sig.

Annars knallar det på här, snart helg igen och efter helgen kommer Emmy :)

En bra fru.

Pratade med en gammal vän förut som frågade vad jag gjorde här i England egentligen. "Passar barn, pluggar engelska och dricker vin" blev mitt svar. Då sa han att han skulle ställa sig på knä och fria när jag kommer hem. Varför?? Jo, för tydligen så är det bra att ha en fru som gillar barn, gillar att fredagsmysa med vin och som kan sköta snacket på smekmånaden och semestrar.

Inte visste jag att åka till England som au pair skulle göra mig till ett sånt kap!!

Sämre engelska än Mats..

Det är vad vår städerska har, haha. Varje vecka hon är här och ska säga nåt så får jag typ hålla mig får skratt. Taskigt jag vet, men jag tycker faktiskt att om man flyttar till ett land så borde det väl ligga i ens intresse att lära sig språket man tala där? eller?!

Om 4 veckor har jag precis landat i Sverige och andas svensk luft igen, åker bil på rätt sida av vägen och äter filmjölk till frukost :P Om en vecka kommer Emmy hit, can't wait! Och imorn ska vi kolla på New Moon :) shit, kommer dregla satan har jag en känsla av. Tjejen som klippte mig i lördags hade varit på premiären och hon sa att alla trängdes för att få bästa platserna, alla skrek när Jacob tog av sig tröjan, att flera grät när Edward kom in i bild. Galet säger säkert ni, skönt att man inte kommer vara ensam säger jag.

En fråga bara innan jag måste kila vidare;  hur gamla var ni när ni tog hem er första flick-/pojkvän över natten? Eller när sov ni över hos dom första gången? Ännu en kulturkrock som jag störr på här som jag måste reda ut. Tacksam för svar!

Mår som jag förtjänar..

En, två eller kanske tre drinkar för mycket av det goda igår så idag mår jag lite halvdåligt. Ena foten på golvet och Tvn på för att fokusera blicken på något, haha. (sorry mamsen, ska inte dricka så här mycket. Som tur är så är jag ju skötsammare än mellandottern iaf) Kvällen kunde varit bättre, vi missade sista insläppet till L2 med typ tio minuter men annars var den väl helt okej.

Idag ska jag inte göra många knop, har skippat frukosten för nu serveras de Sunday Roast. Förhoppningsvis mår jag bättre efter det, smaskens ska de bli iaf :)

Hoppas ni haft en trevlig helg mina vänner. Puss!

Sarah Smith

Tänkte bara tala om att det är mitt framtida namn, och nej jag ska inte gifta mig. Det är bara hemskt bökigt att boka saker och ting här, typ tid hos frisören, som Ms Carman. Så hädanefter kommer jag säga att mitt efternamn är Smith, så länge de inte är nån snygging på krogen som frågar som vill hitta mig på facebook så klart.

Ikväll ska vi ut och svänga våra lurviga! Ska bli skojsigt, har dock det vanliga klädproblemet att ta tag i.Men det löser sig väl annars får jag gå i min Birthday suit ;) In i dimman, i mörkret är alla katter grå!

Dagens garv :)

Haha, prata precis med min käre mor om det som jag skrivit i mitt förra inlägg, att alla här använder LOL ist för haha, hehe osv.

Min mor har en del gamla vänner från typ Canada som hon träffade i sina ungdoms år när hon var ute och reste. Hon har fortfarande en del mailkontakt med vissa och hon sa att hon alltid avslutat sina mail med LOL, i tron om att det betydde "Lots Of Love" hahahaha! Sorry morsan för att jag hänger ut dig på bloggen men roligt var det! Detta har hon alltid gjort i flera års tid och ingen har velat påpeka det för henne, fatta va dom måste haft roligt åt det ;)

Så, mamma. Det betyder alltså laughing out loud, men kan säkert användas till fler syften haha.

Eftermiddagslur

Finns väl knappast något bättre än att sova en timme eller två på eftermiddagen? (eller hur Jonni? haha)
Det värsta är ju dock när man vänjer sig lite för mycket vid det så att de blir ett måste, typ som på gymnasiet. Då gick jag och E alltid hem efter skolan och sov en timme, hihi. Mysigt men kroppen ställer ju in sig på det tyvärr. Så är det nu och min kropp förväntar sig en liten nap efter lunch nu varje dag. Nicht gut. Resultatet är att jag är klarvaken nu, så det är tur att jag har min facebook lover som håller mig sällis, haha.

Två saker jag ogillar skarpt med de här landet är att alla kassörskor är sååå långsamma. Jag står alltid och stampar när jag står i kön, kollar på klockan osv men ingen annan verkar ens bry sig. Dom pratar om väder och vind och tar god tid på sig att skanna alla varor. Stressad svensk? Kanske.
Det andra är att alla skriver LOL ist för haha, hehe eller hihi. Gör man det här i till exempel ett sms så fattar dom inte vad man menar. hur fjortis är det inte att skriva LOL igentligen?!? Det som är skrämmande är att jag har börjat med det för hur ska nån annars fatta att jag skämtar liks. Så ser ni att jag gör de, skicka en örfil på posten.

Nehe, nu ska jag väl ligga vaken några timmar till innan jag kan sova. Over and out.

Den finaste av dom alla!

I nästan 4 år var hon en del av min vardag, det är en lång tid det. Hon har lärt mig så mycket och alltid funnits där, både bra och dåliga dagar. Hon kom in i mitt liv när jag hade gett upp tanken på hästar helt och hållet efter att ha tagit bort min älskade Jocke. Det är jag verkligen glad för! Minns den dagen då jag och Linn gav oss ut i mörkret och snön en dag i november, dagen då jag red Daytona första gången. Efter det har de blivit många mysiga ridturer i skogen, många dressyrpass, en del tävlingar och några vändor till veterinären. Tänker på henne ofta och inser hur otroligt lycklig jag är som har haft en sån som Daytona i mitt liv, mycket fina minnen!
Sen att hennes kära ägare blivit en av mina godaste vänner är ju verkligen inte fy skam det heller :) Jag vet att jag sagt de många gånger förut till dig men ändå; tack för att du gett mig möjligheten att ta del av nåt av det finaste du haft i ditt liv! Jag har lärt mig mycket och har haft massa roligt! Tack för alla träningar, kloka ord och en fin vänskap med många trevliga vinkvällar! :)







Konstant trötthet och lite huvudvärk på det.

Ungefär så ser mina dagar ut, har gjort denna veckan iaf. Vet inte varför men jag piggnar nog på mig. Läskigt med alla som är sjuka nu iaf, Erica stackarn där hemma har ju fått svinis :( usch och fy!

Annars knallar allt på här, inget nytt under solen. Dagarna rullar på och snart är det helg igen och några steg närmare systers besök och jul och nyår :)

Sorry för tråkigt inlägg, återkommer när jag mår lite bättre och har nåt roligare att förtälja.


Saknar er alla ska ni veta! puss

Håll i hatten..

Stormar på här för fullt idag, började redan i natt när vi var på väg hemåt. Kvällen igår var kul, dock kunde vi haft ett bättre upplägg så vi slapp stressa runt så mycket :P men men..
Jag ska iaf aldrig mer dricka öl, vet inte varför men blir så sjukt full av det och sen sjukt bakfull. Det förstnämnda är ju alltid trevligt och välkommet (jag är fortfarande ung och dum och dricker för att bli full, ja) men det som kommer dagen efter kan man ju vara utan faktiskt.

Nu väntar jag på Ant, vi ska plocka upp Satu o sen bege oss till P-boro för shopping. Jag har önskat Mc Donalds eller KFC idag för jag behöver flott! :P Min Despan box ska inhandlas idag med, den släpptes i måndags så jag håller tummarna och  ber till alla Gudar jag känner till att den ska finnas kvar.

Ikväll blir det hemmakväll, känner inte för en dag till ute i dimman. Min värdmamma informerade om att Twilight går på tv så jag och Satu tittar på den ikväll och laddar inför nästa vecka när vi ska se New Moon, can't wait :)

Nu ska jag kila, hörs!



The weekend's here!

Dock med början på fredagen den 13e, så vi får se hur detta går. Regnet öser ner, vilket det har gjort sen igår eftermiddag. Nu börjar det märkas att det är England man befinner sig i, haha. Gummistövlar vore nåt.

Ikväll ska vi ut och lurviga! (Imorn med faktiskt, haha) Ronjas familj är här så det blir lite häng med dom och sen goda drinkar och dans. Ronja agerar pimp och försöker få ihop mig med sin låtsasbrorsa, haha. Återstår och se om hon lyckas. Svenska killar är dumma och engelska killar med så varför inte pröva en finsk? ;)
Martina är även i krokarna i helgen så det ska bli kul att träffa henne igen och uppdatera henne om livet här.

Imorn ska jag börja handla juleklappar också om jag inte är för bakis, får se hur det går. Jag kommer nog hem med ett gäng till mig själv iaf. Alltid någe.

Grattis till min Marcus som hämtar hem sin nya totto idag, önskar dig all lycka gubben :) Önskar rapport om hur han sköter sig!

Nu har jag lite att stå i (läs; välja outfit för ikväll) men jag återkommer efter helgen! puss!


40..

Nej, jag har inte gått upp 40 kilo ;) haha. Utan det är ynka 40 dagar kvar tills jag sitter på planet hem. 40 dagar kvar tills jag andas svensk luft. 40 dagar kvar tills jag träffar mina underbara vänner, världens bästa familj, tills jag får lunka runt på Bullersta igen. Ska bli så skönt att vara hemma, äta god mat, umgås med de man vill och bli uppassad av mamsen. Hon vet bara inte om det ännu (men nu vet hon, hih).

Lite deppig de senaste dagarna men nu är det värsta över och snart är ju helgen här igen, jisses va fort de går! :) Tur att jag hade min Malin i tisdags säger jag bara <3 Det som gjort en deppig är väl typ att alla killar är svin, engelska som svenska. haha. Enda skillnaden är att engelsmännen är artiga nog att be om ursäkt :P (Marcus, Magnus och pappa ska naturligtvis inte ta åt sig!)

Nu har jag laddat min mp3 med massa bra och ny musik så nu ger jag mig ut på en runda runt skön i helt okej novemberväder, typ 10 grader varmt och sol! De ni!

Puss!


Äntligen måndag, äntligen!

haha, ironisk rubrik kanske men den låten kan man bara bli glad av, även om helgen är över.
Helgen har varit bra, barnvaktade i fredags och i lördags var vi på fest hos Ant. Mycket trevligt och som vanligt kanske liiite för mycket av det goda men det är ju glömt idag.

Nu på morgonen har jag och min värdmamma mockat, sopat och vattnat alla hästarna sen gav vi oss ut på en två timmars tur i guuldväder. Jag red lilla Bertie som är en D-ponny, snacka om att man får rida lätt fortare än fortast på en sån! (träningsvärk imorn for sure!) Speciellt när han vill vara först och har bråttom överallt. Han blev tydligen påkörd av en bil för massa år sen och är nu rädd för parkerade bilar, haha. Mycket märkligt för här rider man först en bit längs motorvägen och sen över den på en bro för att komma till galoppslingan på andra sidan, men det är inga problem utan bara parkerade bilar är läskiga. Aja, man kan väl inte förstå sig på allt här i världen kanske :)

Nu väntar en lång dusch efter att jag moffat bakad potatis, sen ikväll är de te-kväll hos Satu! Jag säger som Majken; Livet duger!

Slänger iväg ett grattis med till min älskade Malin som fyller 21 stora idag! :) Hoppas du får en bra dag gumman! Här plaskar vi runt i Ayia förra sommaren :)





Jag tror mina föräldrar känner mig.

Jag hade satt in en Grattis på farsdag annons till min käre papps idag och han hade även hyffs nog att ringa och tacka för den. Det lät så här en bit in i samtalet:

Papps; Jaha vad ska du göra ikväll nu då?
Jag: Jag ska till min finska kompis och bada bastu och dricka vin.
Papps: Men du har väl aldrig varit mycket för att bada bastu?
Jag: Sant, men jag gillar ju att dricka vin så man får väl ställa upp för laget.
Papps: Jo så är det väl. Ta det lugnt med vinet bara...
Jag: Det gör jag väl alltid!


Ta det lugnt med vinet, pfhmm.. Ser jag ut som nån som inte skulle kunna ta det lugnt med vinet kanske?? Vet inte var dom får allt ifrån, mina päron..
(Jag hade en ännu bättre bild från klassfesten i tvåan som symboliserar hur skötsam och städad jag är. Tydligen vill den inte laddas upp, kanske för att den är alldeles för pryd. Vem vet. Vissa har nog dock sett den, typ Mallan)



Framtidsplaner

Mycket tankar här går åt till att fundera på vad jag ska göra i framtiden och med mitt liv, då främst yrkesval. Familj och sånt tjafs kommer väl när de kommer, om det ska komma vill säga. Jag vet att jag inte ska fundera på sånt nu för jag har ett tag kvar här men det gnager i bakhuvudet hela tidenä. Känns jobbigt att inte ha en endaste liten aning. Varför har inte jag vetat sen jag var liten vad jag ville bli som så många andra?? Typ "jag ska bli advokat", "jag ska bli frisör", "jag ska bli dagisfröken", "jag ska bli kock".. Aah, ni fattar. 

Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Något inom vården? Något kreativt? Något som har med engelska eller annat språk att göra? Barn? Hälsa? Städning? A-lagare? Lyxhustru? (Dom sista två kanske man kan kombinera på nåt sätt..)

Det är här Du kommer in i bilden. Lämna en kommentar och skriv vad just du tycker att jag skulle passa bra som/vad du ser mig göra i framtiden! :) Tack på förhand

/Sarah mångsysslaren??

Remember, remeber...

.. the 5th of November. (Som visserligen är imorn men iaf) Då är det något som kallas Bonfire night här i England (och på Nya Zealand) som påminner om våran valborgsmässoafton. En snubbe vid Guy Fawkes försökte 1605 spränga House of Parliament. Nu bränns en halmgubbe av honom på varje år på bål och det är massa fyrverkerier denna vecka för att minnas hans misslyckande. Ni som sett V for Vendetta vet ungefär vad de handlar om, även om filmen är lite annorlunda mot de som hände men men. Rörlig förklaring men hoppas ni fattar :) Marcus kan ju ta wikipedia till hjälp ;)

Vi har precis varit och tittat på en halvtimmes lång fyrverkerishow till musik :) Väldigt tufft måste jag säga, typ 7000 pers där. Påminner massa om nyår, det som fattades var dock en varm famn att gosa in sig i. Är stelfrusen nu så mina gostofflor åker på och jag ska göra mig en kopp te.

Fick tillbaka mitt engelska prov idag, gick mycket bättre än vad jag trodde så det var ju himla kul faktiskt :) Läraren nämnde nåt om att jag fick bäst resultat i klassen, hihi :) Skönt att få ett kvitto på att man untvecklar sin engelska. En del plugg att göra till på fredag men det ska nog gå bra.

Läst på facebook på flera håll att det snöar hemma i Svealand nu. Mysigt :) Här är det fortfarande ganska varmt på dagarna typ 15 grader eller nåt men ändå "höstigt" i luften så kvällarna blir kalla. Hoppas på att få en vit jul för här lär jag inte få se nån snö :) Så gör nån ängel åt mig nu medans ni kan ;)


Tjing!

Finbesök!

Håll i er nu allihopa! Jag får celebert besök om bara en månad! Ska bli så roligt och jag är ärad över att ha dig hos mig :) Nu kanske ni tror att det är självaste kungen som ska komma och hälsa på och det skulle man ju kunna tro. Men, mina damer och herrar, det är bättre än så! Det är nämligen min syster Emmy som kommer på besök :) Åh va kul och mysigt vi ska ha!
Självklart är det tråkigt att inte kunna ha syster nr 2 på besök men jag får nog äran att ha henne som gäst tids nog :)


Knasigt väder.

Storm och spöregn ena stunden, nästa är de strålande sol och så håller de på idag. Jag har iaf inte vågat mig ut idag för jag vet precis hur det går med min tur, fem min från huset skulle spöregnet komma tillbaka. Så neeej tack!

Efter att ha läst Marcus blogg (www.mau.blogg.se) om olika begravningsmetoder, vilket var ganska deppigt, så börjar man ju fundera på hur man själv skulle vilja ha det. Får helt enkelt ta och skriva ett önskebrev och ha i säkert förvar. Gav honom dock en kommentar där han fick nåt att bita i så vi får se om de kommer ett inlägg om de snart, jag väntar med spänning på hans åsikter. Han tänker alltid på nåt sätt som en annan inte skulle komma på.

Idag måste jag förövrigt göra min hemuppgift till engelskan. Skulle gjort den i söndags dag, sen söndags kväll, sen måndags dag, sen måndags kväll, idag och jaa. Ni fattar. Måste dock bli gjort ikväll!

Imorn drar 4 av mina brudar ut på sin livs resa! Pratade med Ak igår, vilket kändes bra och konstigt. Har ju inte pratat med henne på 3 månader typ men samtidigt så känns de som de var igår :) Önskar dom all lycka iaf, och var rädda om er! Snart ses vi igen och gör Nypan! Saknar er, och alla andra som ni lämnar kvar där hemma! Börja blogga eller nåt så man kan följa era äventyr ;) PUSS!

Familjen; maila önskelistor tack!! (Mamma, du får väl ansvara för pappas eftersom han vet hur man gör) 


4,5 kilo

Det är så många som jag lagt PÅ mig sen jag kom hit. Usch. Kanske inte syns men jag känner det i form av att man känner sig lönnis och skabbig. Needless to say -  the new life starts today!
Vet inte vad som kan ligga bakom detta. Diskuterades i fredags med Satu. Det kan ju inte vara allt snask man äter här och det kan ju verkligen inte vara vinet!! Måste helt enkelt vara maten. Hört att Petran går på nån sorts detox kur, de kanske kan vara nåt, får höra med henne. Nån som vet nåt om detta?

Beger mig ut på powerwalk nu, en lång sådan! Tjing!


Ps. Jag hatar folk som har en våg hemma. Helt onödigt. Det är ju nu man får veta sånt här. Det var nog därför jag aldrig hade nån hemma..

Storm och 1 november

I natt och största delen av dagen har de varit storm typ och regnigt. Vaknade flera gånger av regnet på fönstret som jag har övanför min säng. Tilläggas ska att jag var full like a kastrull och då brukar man, iaf inte jag, vara speciellt lättväckt. Så ni får en uppfattning om hur de blåste liks. Dagen har alltså spenderats inne, tittandes på film.

Halloween firades här med karvning av pumpor och trick or treat runda. Jag var läskig häxa, bilder kommer. De roligaste var nog ändå min värdmamma A som gick in för de hela ordentligt. Hennes kille kände inte ens igen henne när hon kom till festen, då har man lyckats tycker jag :P
I gårkväll var jag över till Satu, käkade mat, drack vin och röjde till MJ, Dirty Diana efter några glas vin är en riktig må-bra-greh! Senare drog vi vidare till Cromwells, sippade billiga smirnoff som vanligt och dansade. Vakten där är LÄCKER för allas info! (Ögongodis i detta land växer inte på träd!) Ska fota honom i smyg nästa gång så får ni se.

Haft en effektiv bakisdag idag med städning av mitt rum och badrum och ätit god mat! Nu är jag bauta trött efter några förlorade timmars sömn i natt. Hoppas ni haft en bra helg!


RSS 2.0