Konstiga duschvanor

Jag har på senaste tiden kommit fram till att jag fått ganska skumma duschvanor. Jag har börjat hitta knasiga saker och undrar hur jag blev så effektiv. Till exempel så borstar jag tänderna där på morgonen (vilket får mig att svära på kvällen när jag inte hittar tandborsten + kräm). Jag har även skådat min ansiktsmask där, min nagelsax och nu även min nagelfil. Undra vad som kommer härnast? Min necessär och min underklädeslåda kanske... Tur att man är kvina och att man kan göra flera saker samtidigt som man duschar!

Dagen har spenderats i stallet med mockning och en ridtur på galen ponny i vanlig ordning. När jag gör honom i ordning så undrar jag hur jag kan rida honom utan att bryta ryggen av stackarn men väl på så är han som vilken häst som helst, bortsett från de pyttesmå travstegen :P Solen har strålat, det har varit 10 grader varmt och hovslagarna har varit och skott hästarna, alltså har man haft lite att titta på idag.

Imorn är det fredag och ännu en helg är snart förbi, tiden bara flyger föbi! Det blir inga större utsvävningar denna helgen heller då de är lite tomt på kontot och jag MÅSTE klippa mig. Läste dock mitt horoskop idag och där stod de att en ny frilla vore nåt, så det kanske man skulle fundera lite på. Hur man nu ska kunna göra nåt annat med mitt korta hår vet jag inte, men de stod inget om de i horoskopet tyvärr.

Tingeling!


6 månader

Exakt 6 månader har jag varit i England idag. Herre vad tiden går fort, känns som de inte var alls länge sen man kom hit egentligen!

Undrar hur detta ska "firas" egentligen. Kanske får bli ett par öl på den lokala :)

Desperat hemmafru

Den dagen då jag blir lyxig hemmafru (det är en fråga om när, inte om...) så måste de hela ske med lite stil. Efter alla avsnitt av Desperet Housewives så kommer jag inte nöja mig med något mindre i klass med deras liv. Dom har ju liksom satt standarden nu för hur det ska vara med allt från skvaller över staketet, fina bilar och massa skandaler. Livet för en hemmafru på Wisteria Lane och här i min by i England verkar se lite olika ut. Här blir jag mörkrädd av tanken och vill jobba och tjäna pengar tills jag fyller 102 år. Hemmafruarna här ser ut som nåt katten släpat in och någon verkar ha snott både deras sminkväska och klädstil mellan blöjbyten och skjutsningar till scouterna.

Så när jag träffar min engelska godsherre så vet jag precis hur jag vill ha det och det tackar jag Gabrielle och brudarna för! Jag vill även ha en fin dressyrhäst eller två och nog helst inga barn. Han får gärna vara lite yngre än mig så vi lever ungefär lika länge. En vingård i Italien skulle sitta fint med nu när jag tänker efter, och ett lyxplan skulle vara toppen för att underlätta Sverigebesök och diverse andra resor. Vänner, vin och hästar ska förgylla mina dagar helt enkelt. Man måste ha mål med sitt liv, de har min Marcus minsann sagt till mig!

Jakten kan börja!

(Skulle nog egentligen nöja mig med en fin svensk kille som skämmer bort mig och som jag kan ha ett bra liv med. Det är ju inte lika sportsligt men man måste ju ha andra alternativ med..)




Slut i kropp och knopp.

Efter en förmiddag i stallet med massa mocking och en lång ridtur så är jag helt död i kroppen. Det gör ju inte saken bättre att jag inte sovit så mycket i natt så knoppen är helt slut den med. Måste sluta sitta uppe halva nätterna och snacka massa strunt. Men de är ju väldigt trevligt ändå :) På ett sätt saknar jag att jobba lite oreglbundna tider för de innebär ju att man får sovmorgon ibland ;) nåt som är guld i stallet här är att inte långt därifrån så ligger en militärbas, alltså finns där män i uniformer som bär vapen. Ord överflödiga.

Helgen har varit mycket lugn med bara lite filmkvällar och en shoppingtur till Primark igår. Den affären måste ju vara guds gåva til kvinnorna! Finns så mycket billigt och fint! Sen är de väl trist att de får skit för barnarbete och dåligt betald personal men jag är ju varken barn eller personal där :P Kom hem med lite nytt fint iaf och då blir man ju alltid glad :) En idé vore ju att sluta slösa pengar på vin och utgångar och i stället spendera pengar på massa kläder i stället. Men som sagt, det är ju bara på idéstadiet och det lär nog stanna där med ;)

Nu ska jag bada varmt och mjuka upp mina ömma muskler innan jag ska hämta kidsen. Ikväll får de lov att bli tidigt i säng, hoppas på bättre lycka denna gång jämfört med de senaste 2 veckorna! :)

Hoppas ni haft en fin helg. Vet att en av mina bästa haft en toppenhelg! Glad för dig! :) puss på er!


Friends for ever

Sometimes in life you meet a special friend. Someone who changes your life just by being a part of it. Someone who makes you laugh until you can't stop. Someone who makes you believe that there really is good in the world. Someone who convinces you that there really is an unlocked door just waiting for you to open it. This is 4ever friendship.

When you're down and the world seems dark and empty, your 4ever friend lifts you up in spirit and makes that dark and empty world suddenly seem bright and full. Your 4ever friend gets you through hard times.

If you turn and walk away, your 4ever friend will follow. If you loose your way, your 4ever friend guides you and cheers you on. Your 4ever friend holds your hand and tells you that everything is going to be okay.
And if you find such a friend, you feel happy and complete because you need not to worry. You have a 4ever friend and 4 ever has no end <3

You all know who you are! Ingen nämnd, ingen klämd.

Svettas som en gris!

Det är de jag gör nu, fy fan. Men de är fan skönt efter löpturen, man känner att kilona rasar av en. Typ i alla fall. Beach 2010 here I come! :)

Mama, I'm coming home

Hoppas ni mår bra mina vänner! :) Jag mår bara bra även om min kära vän Satu mår mindre bra. Stackarn har brutit handleden och fått en spricka i foten. Hur? Hon har spelat fotboll.. Jag har då alltid sagt att sport är farligt för dig :P Så nu är jag hos henne om dagarna och hjälper till med att laga lunch, fixa hennes hår och sånt. När de gäller mitt sportande så kämpar jag på mot sommarsäsongen fortfarande och det går riktigt bra :)

Angående rubriken så vet några av er att jag funderat på att åka hem lite tidigare än planerat och jag har nu fattat beslutet att så får det bli. Jag är väldigt nöjd med det beslutet, ser fram emot att åka hem igen och ut på nya äventyr längre fram! Riktigt när är än så länge oklart men i slutet på mars/början på april blir de beroende på hur de ser ut med flyg. Jag har då varit här i ganska exakt 8 månader så de blir bara ca 2 månader mindre än planerat. Jag är iaf nöjd och glad för det och jag hoppas ni är det också. Vissa problem kvarstår ju som typ arbete, en permanent bostad och ett liv men det hade jag ju behövt börja om med oavsett när jag hade kommit hem. Men men, det är bara att hugga tag i det nu :)
Nu vet ni läget iaf, håller er uppdaterade närmare framöver om ni vill.

Det är ju en del som ska hinnas med på tiden som är kvar här. På alla hjärtans dag har vi planer på att åka och se Ne-yo på O2 arena (om vi inte hittar nåt bättre..), sen är det många mer utekvällar som ska hinnas med och jag ska även gadda mig igen. Har äntligen kommit på vad och var jag vill göra en ny så jag vill helst göra den nu, nu, NU! haha, det är som vanligt när det gäller mig, allt ska gärna ha skett igår.

Nu ska jag sova, har vänt på dygnet på tok för mycket senaste veckan så nu är de dags att vända tillbaka det. Natti natti!

Om det är någon jag verkligen saknar..

.. så är det dig! Ingen får mig att skratta så du, ingen får mig att må så bra som du. När vi ses har vi alltid kul. Även om vi har varit ifrån varandra en längre stund så krävs bara en kram och sen är allt som vanligt igen. Alla våra galna upptåg, alla våra interna skämt, alla minnen bär jag alltid med mig även om jag tror och hoppas att vi kommer vara vänner för alltid. Jag tänker på dig ofta och saknar dig så att det gör ont. Vänner som dig kommer bara en gång i livet och jag är så glad att jag har dig! <3

Massa kramar från din Electra


Bakismys och summering av gårdagen

Efter en tuff kväll igår så har eftermiddagen tillbringats i Satus säng med massa choklad och coca cola, precis som det ska vara! Det är bra att träffas dagen efter och ta en liten tillbaka blick på gårdagen och gå igenom allt som faktiskt hände. Det var iaf en toppenkväll kom vi fram till trots några mindre snedsteg men det får man väl räkna med när man är ute och vinglar. Det som händer i England, stannar i England!

Bloggade för ett tag sedan om att vi (jag, Satu och Ronja) har stött på folk som hört om oss eller sett oss i skolan. Igår hände de igen. Jag träffade en kille (från Litauen av alla ställen) som hade sett mig i skolan och som undra var jag kom från och bla bla. Senare står jag i baren och tjafsa med Chris som var dum igår (eller så var jag en full bitch..) och då kommer Litauen och frågar efter mitt nummer. Jag fortsätter så klart vara en bitch och gör Chris lite surare genom att ge honom det. To the point; ingen har NÅGONSIN frågat efter mitt nummer på krogen!! Så även fast han inte var speciellt söt så blev jag genast lite lyckligare. Det krävs med andra ord inte mycket för att göra mig lycklig.

Träningen håller i sig. Igår blev det en promenad eftersom mina lår gjorde, och gör, skitont efter min förra löprunda. Idag är jag för bakfull för att göra några större utsvävningar men imorn kör vi igen! :)

Ikväll blir de en lugn kväll hemma, skönt! Funderar på att dregla lite över Edward ;)
Hoppas ni mår bra allihopa! puss!

Tar fortfarande mitt nya liv på allvar.

Sen i söndags har mitt nya liv pågått. Inte en godsak har råkat trilla in i min mun och jag har varit duktig med motionen. Jag ska även börja ta hand om mig själv lite mer när de kommer till hudvård och sånt. Min nya filosofi är att om man känner sig fräsch så mår man bra. Alltså är målet minus några kilo, lite fastare body och bättre hy! Har känt mig så himla skabbig på sista tiden så detta är nödvändigt..

Ramla inte av stolen nu men nu ger jag mig ut på en springtur! (trodde aldrig att jag skulle behöva, men måste man så måste man..) Efter de blir de en ansiktsmask, varm dusch och sen i säng med braiga boken :)

Puss och hej!

(ja, inlägget är återigen bara för att skryta...)

(att vår favvokrog har vinterrea på sina viner i helgen och att vi kommer sätta i oss ett gäng flaskor är en annan sak.. man måste ju få leva ;)

Borde sova. Inte blogga.

Men kvällsmänniska som jag blivit så är jag fortfarande uppe, jag som utan problem kunde lägga mig vid tio tiden förr i världen. Jaja, allt ändrar sig tydligen.

Idag var det dags för första skoldagen igen efter juluppehåll och den gick smärtfritt förbi. Ikväll pallra sig jag och finskorna iväg till bion också för att se Avatar i 3D. Gissa om vi var taggade för att alla säger den är så bra plus att jag aldrig sett en 3D film. Men där fick vi stå med skägget i brevlådan efter att snubben före oss i kön hugger de sista biljetterna. Alltså, höjden av otur eller vad?! Jag blev nästan förbannad. Den har ju gått här i flera veckor så alla som verkligen vill se den borde ha hunnit sett den, men inte då. Så vi fick ta våra sura miner och tänka om. Är man väl på biografen och står med popcornen i högsta hugg så åker man ju inte hem igen i första taget. Så de blev Did you hear about the Morgans i stället. Mycket bra val så här i efterhand. Den var väldigt rolig och romantisk :) Riktig måbra film. Men guuud vad jag blev sugen på vilda västern när jag såg den (vilket jag alltid blir när jag ser filmer som utspelar sig där..) jag vill gå runt i rutig skjorta, jeans och boots och rida över fälten ju! I nästa liv kanske man föds till kofösare, man kan ju hoppas i alla fall.

Vi laddar för ett nytt besök på bion i helgen och hoppas på bättre lycka då. Vi kommer nog gå till vårat favvoställe också en sväng för dom har rea på sina vinterviner! hahah, hur underbart är inte det?!

Hoppas ni gör det ni borde, dvs sover sött! Natti natti!

ps. har även idag promenerat 8 km.
ps 2. ja, det första ps:et var enbart för att skryta om hur bra jag är (i ungefär en vecka till men ändå...)

Beach 2010

På min runda på stan idag hittar jag mest fula saker och det som faktiskt är snyggt sitter skitfult. I stället för att då strunta i att handla så tröstshoppa jag lite nytt smink i stället :)

Men till min stora fasa har butikerna börjat dra fram badkläder! Är det inte lite väl tidigt?! En annan är ju fortfarande lönnis, blek och har lite lagom vinterpäls på benen, men det var tydligt att de är dags att göra nåt åt de nu. Så efter stan blev de en 8 km runda som får ses som en start på det nya livet och förhoppningsvis så är man några kilo lättare om ett tag och kan då börja jakten på en ny bikini i stället för nu. Jag har ju en förmåga att säga varje söndag efter en hård helg att "Imorn börjar nya livet.." men denna gång får det vara sant!

Ikväll kör jag ansiktsmask, plockar bryn, BUSar kroppen och målar naglarna. Känns som ett litet steg i rätt riktning iaf :)


Dålig syn?

Nu i några dagar har jag haft svårt att fokusera blicken och kommer på mig själv med att jag kisar (stavning?). Jag vet inte om de är för att jag är trött, är full eller helt enkelt behöver glajjor. Vet inte vad som är värst faktiskt, men antar att jag varken är full eller speciellt trött :/ men glasögon är ju inget som är direkt smickrande när det kommer till mig, haha. Eller vad säger du Jonnis?! :P Fortsätter de så får jag väl gå och kolla upp synen helt enkelt, synfel ligger ju i släkten trots allt. Även om jag hade velat vänta tills jag var 40 typ innan sympton uppkom.

Iaf, igår träffa jag äntligen mina finska bönor och det var precis lika roligt som alltid :) det går helt enkelt inte att ha en tråkig stund med dom. Man uppdaterar sig på vad som hänt under tiden vi varit ifrån varandra och sen bubblar man på som vanligt. På onsdag börjar plugget igen och då ser vi fram emot nya bekantskaper :)

Nu ska jag kila in till stan med Satu, se om man hittar nåt på slutrean kanske :) fick ju faktiskt ett par strumpbyxor av mamma i julklapp som jag behöver ha en klänning till ;)

Hoppas ni haft en bra helg! puss

 


In english?

Har haft lite funderingar på att börja blogga på engelska, inte för att jag har några engelska läsare (har inga alls, hah) utan mest för att öva. Vet ju att Mattan skulle rätta mid vid felstavningar o konstiga meningsbyggnader ;) men det kanske får bli ett senare projekt.

Idag har det varit födelsedagsfirande här för fulla muggar och imorn är de fest för alla vänner. I ett svagt ögonblick har jag lovat att hjälpa till. 40 kids kommer de vara och jag måste nog köpa en flaska vitt att lugna mina nerver med efteråt, hah.

Har egentligen inget vettigt att skriva så jag kan väl meddela att livet här knallar på som vanligt och att jag saknar er lika mycket som vanligt med. Är så glad att just ni är mina vänner. Att jag hittade dem snyggaste, klokaste o dem som kommer med bäst råd är ju för bra för att vara sant ;) Sen att min mamma o pappa gjorde de smarta draget att adoptera mig från Ukraina för massa år sen var ju tur de med ;) för de är världens bästa föräldrar även om pappa svär för att han har dåligt ordförråd och att mamma är hönsig ;)

Nu ska jag fortsätta läsa min julklapp från syrrorna. Den är bra men är lite sur på mig själv för att jag glömde tredje Edward boken halvläst i mammas bil. Får nöja mig med att googla bilder på honom helt enkelt ;)
Puss på er!

(Gud vad jag flörtar ser jag nu men äh, ta år er!)

Semester avklarad! (varnig för långt dravel..)

Nu sitter jag här igen i mitt rum i England. Har precis ätit lite mat och packat upp allting. Känns skumt att vara här igen faktiskt. Nu när jag varit hemma i Nypan igen så inser man hur bra man mår runt folk som känner en, att man får vara runt sina nära och kära helt enkelt. Sen vet jag också att det har ju faktiskt varit som "semester", jag har inte behövt oroa mig för pengar, gå upp tidigt och jobba eller betala räkningar och mat, så som man faktiskt måste göra annars när man bor i Sverige. Jag vet också att jag skulle bli sjukt trött på livet där som man blir ibland, man tycker att allt är tråkigt och att man bor i en håla.
Ändå så kan jag inte låta bli att känna att jag faktiskt saknar det, jag saknar att ha ett "liv" där jag gör vad jag vill, träffar vilka jag när jag vill (nu låter det ju som jag är instängd i en fängelsehåla här, men så är ju inte fallet!) och att faktiskt kunna gå ut på stan eller krogen och faktiskt träffa folk man känner. Visst har jag träffat vänner här som jag säkerligen kommer ha kontakt med hela livet men det blir inte riktigt samma sak. Hade man varit samma vänner under andra omständigheter liksom? Jag vet inte.

Jag får helt enkelt göra det bästa av tiden här, kämpa på som jag gjort hittills och se hur länge det bär. Jag har ju ändå varit här i 5 (!) hela månader så några till ska väl vara en baggis och många stunder är ju faktiskt bra stunder här. Nu i vår har vi ju även mycket att se fram emot, med diverse tripper och förhoppningsvis nåt besök även om jag faktiskt hellre åker hem o hälsar på :P

Om man ska sammanfatta tiden i Sverige som gått så kan jag sammanfatta den som GRYM! Det har verkligen varit full rulle heeela tiden men de har de varit värt! Det har varit vinkvällar med mina allra bästa, julmys ute hos mamma och pappa på landet, en tripp upp till Norrland, en del svängar till stallet, hälsat på vackraste hästen och min underbara katt. Har kanske druckit för mycket vin, sovit för lite o varit uppe lite för länge för mitt eget bsta men VA FAN! Man lever en gång och min hemvistelse kunde inte ha blivit bättre, oavsett om fylleångest alltid hör till mer eller mindre ;) Så tack alla som som bidragit med sin närvaro och gjort dagarna, kvällarna och nätterna underbara! :)

Jag kämpar vidare och ska uppdatera lite mer nu, det har helt enkelt inte hunnit med tidigare. puss hej!


RSS 2.0