Galla.

Ingen kan få mig att fnissa som en liten tjej som du kan men ingen kan heller få mig att bli så jävla förbannad heller!! Usch, hade du varit här hade du får en bitchklapp som heter duga och möjligtvis ett knä i skrevet. Så de så! Hah, right back at ya!

I övrigt så längtar jag hem, hem, hem. Det ska man ju helst inte prata högt om när man är borta så här för de är ju en tävling om vem som har de bäst och roligast. Jag vet att jag vinner i längden iaf och att jag får minnen för livet men de känns trist bara just nu. Jag vill bara slappa med MIN familj, krama Macki, skratta med Dj, skaka rumpan med Malin, Ak och Linnea, snacka skit med Fjöss och hänga med alla goa på Bullersta. Man får ett annat perspektiv på saker och ting och man uppskattar det som kallas hemma. Å andra sidan vet jag att jag skulle spy galla hemma på att inget nytt händer, en dålig dag på jobbet, skitigt i lägenheten eller whatever så de är kluvna känslor här nu. Jag har ändå varit här i 3 månader snart så resten av tiden kommer väl gå fort?! Let's hope so.

Ursäkta tråkigt och deppigt inlägg men jag ska vara fyndig och rolig i fortsätten. Men man måste nog ha lite dalar med för hur ska man annars kunna ta sig tillbaka till toppen? Nu ska jag lyssna lite på regnet som smattrar mot fönstret och sen sova. Imorn är en ny dag, förhoppningsvis en bättre sådan. Då väntas de utgång och då slänger vi våra problem åt sidan för en stund!


Då är det väl ändå lagligt?

Om man kommer hem från barnvakts dag och är lite smålullig då är det väl lagligt att fortsätta dricka vin även fast det är onsdag? (lill-lördag men ändå)

Nu har ni säkert hjärtat i halsgropen och undrar jag vad är för störd människa som är lullig efter att ha suttit barnvakt? What kind of a person would dooo that?! Lugna er. Jag gillar att vara barnvakt när man efteråt bjuds på god middag och ett (eller flera) glas vin och snack om livet. Det här livet är inte så tokigt ibland ;)


Skål! 

6 andledningar till varför man (jag) aldrig ska bli tävlingscyklist

1. Cykla är i sig sjukt tråkigt, till och med med musik i öronen (dock går de alltid så lätt på fyllen, why is that?)
2. Mountainbikes är livsfarliga (på grund av ingen vanlig broms)
3. Cykelsadlarna är osköna på dom, små och jävliga trots stor rumpa som man tycker borde palla med de.
4. Man får ont nacken av att man måste böja huvudet uppåt för att se var man är på väg.
5. Man tar alltid fel broms när man måste panikbromsa (frambromsen alltså så man slår muttan i stången, aj!)
6. Det är helt omöjligt att se läcker ut på dom, man har alltid en sur sammanbiten min, samtidigt som man försöker andas genom näsan för att undvika att se ut som en flåsande hund.


Jag är övertygad om att ni håller med på samtliga. Hoppas bara min cykel hemma i Sverige inte ser detta. Det är en hederlig kärringcykel med tre växlar i stället för 27 och har vanlig broms som jag faktiskt gillar att cykla på (förutom i uppförsbackar)

Det var allt jag ville säga idag. Nu ska jag göra fish and chips :)



Helgsummering, som vanligt.

Ännu en bra helg till ända. I fredags hade vi filmkväll här hos mig, vi bölade lite till Sex and the City :) hehe. Innan de var vi på puben där vi mötte Englands största jubelidiot. Fy fan för fulla dräggiga killar alltså! Iaf, igår så åkte vi till Ronja, åt tacos och bada bastu :) himla mysigt det med!

Idag var vi i stallet och jag har ridit ett ordentligt dressyrpass för första gången sen i början av juni kanske.. hm. Hästen var iaf trevlig och gjorde de man bad den om, dock så klart ingen Vackraste Daytona :) Alltid svårt att rida nya hästar och så men ska ev rida imorn igen så vi får väl se. Satu red även för andra gången i hela sitt liv på lille Foxy, hon var så duktig! (I hope you read this Satu, and understand it!) Travade helt själv från första början och det är väl inte alla som skulle våga det va.. Allt finns på film tyvärr, så vi får väl se om Ronja tänker vara elak och lägga ut den på Face eller Youtube, haha. Hoppas inte. Kan väl iaf bjuda på lite bilder här från dagen, lite mörka kanske för de började regna i slutet. Kommer säkert några på face med!

Imorn och på tisdag ska jag vara barnvakt åt en liten tjej som är dotter till min värdmammas kompis. Vet inte varför jag sa ja till det men de är ju bara några timmar och lite extra pengar är väl alltid trevligt. Imorn kväll ska vi på tivoli också :) skoj!

Återkommer senare i veckan. Hoppas ni haft en bra helg! :)



Jag - Ulla och Ronja - Charlie. Tänk va glada man kan va :)



1. Jag                          
2. Satu- Foxy                       
3. Janni - Charlie

Freitag.

Fredag igen mina vänner! Imorse var även den sista morgonen med kidsen på mer än en vecka, dom drar ju till Fue imorn bitti. Skönt med lite ledig tid även om huset blir stort och ensamt.
Ikväll blir det iaf fish and chips, smask! Efter de vankas de filmkväll hos Satu! Mysigt att bara slappa nån gång också och inte bara ränna på krogen. Sen blir de kanske lite shopping imorn i Peterborough, spendera lite pengar. Måste dock försöka spara lite varje vecka för jag och systra mi har planer för tiden efter England. (återstår dock att se om vi kommer iväg, eller rättare sagt om jag gör det.)

På söndag ska jag med Ronja till hennes stall och rida lite. Hennes värdmamma har en dressyrhäst som hon tyckte jag skulle prova, Ulla heter hon. (Jag trodde hon hette Pulla först och de var ju lite komiskt när jag berätta vad de betyder på svenska) Jag ska iaf inte säga till nån mer att jag mest rider dressyr hemma och inte hoppar nåt. Folk verkar tro att man är bra bara för det. Min nya strategi är att säga att jag är en skogsmulle, jag behöver dock komma på vad det kan heta på engelska först. Anyway, bilder kommer efter helgen om jag kommer ihåg kameran och om jag orkar ladda upp här, såå segt! (Marcus, ännu en anledning att skaffa Face.)

Nu blir det nog en powernap, sen powerwalk. Bra upplägg om ni frågar moi.

Ha en toppen helg!


Förtydligande.

I inlägget nedan så försökte jag vara lite fyndig och ironisk när jag skrev om mina utmärkta engelska kunskaper. Jag har precis pratat med min mor, hon uppfattade det som att jag var lite för självsäker. Så är dock inte fallet, utan jag försökte alltså vara lite kul. Gick inge vidare alltså, men nu vet alla att det var ironiskt.
För den som vill veta gick provet nog sådär, och detta är inte ironsiskt. För att vara tydlig och så att ingen missförstår.

Min mor gav mig också uppgiften att stå för köttbullsgörandet i jul så det är väl bara att lyda. Är det nån lill-jul som gäller i år mina vänner? Den 23e kanske? Jag kan ju i så fall göra några köttisar till när jag ändå håller på att rulla liks.

Nu är det matdags, hörs en annan dag! Tingeling!



Tuesday.

Ikväll har vi spelat farmville på min facebook. Skitkul, verkligen. Eller kanske inte. Det är iaf skrämmande med folk som "måste hem och harva fooort innan mina plantor döööör" och som hittar alla möjliga konstiga färgglada djur vandrande nånstans. Den värsta hysterin kanske har lagt sig men får ändå dagligen massa skit därifrån. Jag är iaf glad att jag inte är beroende av nåt, förutom resten av hela facebook i övrigt då förstås.

Två dagar nu har jag varit en stor slöhög, inte gjort många knop. Men tycker nog man borde få vara det med ibland. Imorn har vi engelska test i skolan på allt vi gjort hittills, uscha. Vi får se hur det går. Ingen idé att plugga känner jag dock, som den naturbegåvning jag är. Hrpmf, eller så var det ju det där med slöhög igen. Anyway, keep your fingers crossed!

Hösten är iaf här nu kan jag meddela, gillar det skarpt. Det bästa är nog att man kan ha hur många dåliga hårdagar som helst, allt fixas med en liten mössa! Gillar även alla höstiga färger. Satu har en jättefin höstbild härifrån, måste sno den bara så kan jag visa er.

Nu ska jag ha lite mer kvalitetstid med Edward, man kan verkligen inte få nog av karln!

God natt! Eller som vi säger här; don't let the bed-bugs bite :)


Du är inte värd skiten under mina skor ens. Skulle du stå framför mig nu skulle jag skratta dig i ansiktet typ; moahahahaah moahhahaha

hahah

ha!




Som en 5-åring..

Ännu en helg avklarad (undrar hur många av mina inlägg som börjar i den stilen..) Lugn har den varit iaf, skönt det! I fredags var jag bara hemma, i lördags var vi på rockspelning. Idag har jag varit och kollat på Ronja när hon tävla, hon var så duktig :) även Ant skulle komma och kolla. Spenderade typ 20 min i luren med honom när han försökte hitta rätt väg. "I can see a green building now, can you see me?" "I can see tree bikers now, have you seen them yet?" så gick hans frågor. dah, lätt som en plätt att hjälpa honom. eller inte. Hans gps på telefonen verka ha tagit honom till helt fel ställe för han kom aldrig fram. Jag antog det iaf när sms med texten "my phone is the biggest dick in the world" haha, ibland kan man ju inte göra annat än att skratta år honom! (Marcus, jag är övertygad om att Matilda kan hjälpa dig översätta nästa gång ni ses)

Sen följde jag med familjen på tivoli som hade slagits upp på ett fält här i närheten. Åkte lite med min lill-tjej och jag skrattde säkert mer än henne, haha. vi åkte även parisehjul hon, jag och min värdmamma. Hon tycker dessa omkringfarande nöjesfälten är lite obehagliga, så självklart påpekade jag hur många gånger de tas och ner m.m. Bara för att.

Imorn är de ny vecka igen, med stort engelska prov på onsdag. Kanske dags att ta tag i det imorn. Nästa helg drar familjen här till spanien och jag kör solo här en vecka så har någon vägarna förbi så kan ni väl tjoa till :)

Hoppas ni haft en bra helg där hemma :) bara 68 dagar kvar till jul också, bara så ni vet. Och det är inte jag som räknar, det är Ant. Han är 23 år gammal för er som undrar.

Pussis!

Lördags eftermiddagar..

Dom ska man tydligen spendera så nära fotbollsplanen som möjligt här i min lilla by. Då tränar nämligen alla snygga, vältränade fotbollskillar, märkte jag idag när jag tog Bob med mig på en powerwalk. Aningens ofräsch och svettig var jag dock eftersom ingen informerat mig om deras träningstider. (Dålig stil om ni frågar mig!)

Så nu undrar jag om man kan gå förbi där, bara så där lite låtsas-ovetande om deras träningar, partystassad i snyggaste outfiten nästa lördag? Eller syns det är det är genomskinligt hela vägen till Sverige?


Angående Blog Awards som går av staplen ikväll i Sthlm; är det bara jag som tror att det är världens tråkigaste tillställning?? 500 bloggare som träffas, och får priser. Jag tror iaf att mestadelen av dom sitter med sina mobiler och mobilbloggar eller har sin laptop med sig i väskan och springer på toa en gång i timmen..

Avundsjuka..

Tänkte bara meddela att jag är avundsjuk på R, min äldsta tjej här. Hon är med i en scoutgrupp typ som träffas en gång varje vecka. Imorn ska dom åka till London och se en konsert med flera artister bla Tinchy Stryder, Pixie Lott, The Saturdays och JLS (engelskt pojkband, ett ganska bra sådant) och jag vill sååå gärna vara 10 år så jag kan följa med.
Gjorde jag så här roliga saker när jag var 10? Att man tyckte scouterna var töntigt då får man tydligen äta upp senare i livet. 

Men jag är inte bitter....


Dagens skratt kom i affären idag när lill-tjejen A fällde några tårar. Hon tyckte minsann att det var fel att man inte kunde köpa lika många godisar som man har mynt. Kan inte annat än att hålla med.

Sverige resa bokad!

Min Sverige resa är nu bokad! Super skönt att veta när man kommer hem så man kan planera lite. Är i Sverige 22 dec - 4 jan så lite ska man väl hinna med! Utgång i Nypan, slappa dagar på Bullersta, kvalitetstid med vänner och familj, fira jul och såklart nya året! Sen är ju frågan om man ska tjäna lite extra pengar också genom att hälsa på pensionärer i Stenkulla, det åretstår att se helt enkelt om tid finns och om jag behövs. Ska iaf hälsa på de kära kollegorna där :)

Har lite annat planerat med närmsta helgerna så jag ska väl inte behöva rulla tummarna tills jag kommer hem igen. Idag fick vi även reda på att vi ska åka och kolla på nån proffesionell basketmatch eftersom Ronja känner en av spelarna. Gratisbiljetter och snygga, långa basketspelare. Kan ju knappast bli bättre :) även skandinaviskt party står på schemat nån gång innan jul, fira Satus födelsedag och att se "This is it" på bio (MJ dokumentären) och även kolla hopptävlingar på söndag. Gäller att hålla sig sysselsatt!

Annars är jag nöjd med mig själv för att jag kommit igång med motionen ordentligt, man kan ju inte vara en tjockis när man kommer hem. Jag är glad att jag har en Bob som mer än gärna följer med på promenader här, för vad kan väl vara bättre än en hund som drar i kopplet så man håller tempot uppe.. :) Kör även lite situps och grejjer när jag kommit hem, känner dock att jag inte är så hajj på antal repetitioner och sånt så känner nån fitness typ manad att hjälpa mig med träningsschema så är jag tacksam!

Nu ska jag hämta kids från skolan! ha de bra! big kiss!
Stort tack till min kära mams för bokning av biljetter och för att du är allmänt bäst <3

Det ska börjas i tid..

Har funderat lite på det här med krav inför hemresan över jul, för visst har man rätt att ställa såna när man varit borta i flera månader?? Det tycker iaf jag så därför har jag börjat fila på listan, som kommer fyllas på efter hand.

- Pappas potatisgratäng med fläskfile.
- Lösgodis ala mamma-smak
- Majkens potatissallad (även Majkens tacogratäng går bra, helst båda men dock inte samtidigt)
- Ostbågar
- Utgång, vin och massa rumpskak med brudar, Macki och Mange
- Plankstek på OT
- Mysiga hemmakvällar med systarar (förhoppningsvis båda)

Vet inte hur det kommer sig att mestadelen av listan är matrelaterad men det kanske är så enkelt som att man är ett litet svullo och att mat är för himla gött? så måste det vara.. tur iaf att jag är hemma i typ två veckor så jag har tid att äta allt.

nu är de sovdags, vilket de borde varit för länge sen. efter helgen har jag även insett att mitt största nöje här i livet alla kategorier måste vara att dansa salongsberusad :) miss you guys!


Lagom söndags-sliten..

Ännu en helg avklarad.. haha, gillar att jag bara bloggar när helgerna är till ända men det är ju bara på dom det händer nåt :P har iaf FF i helgen då familjen här i Tyskland och hälsar på förra au pairen.

I fredags gick jag och mina finska tjejer till lokala puben för att möta upp en ny spansk tjej, Desiree. Blev en tidig kväll eftersom jag på lördagen gick upp tidigt för att åka med Satus värdmamma och kolla på jakten. Toppen väder och mycket fina hästar. Efter det blev det typiskt engelsk frukost med alla ryttarna, trevligt! :) ska även rida med i jakten själv hoppas jag, vore skitkul att ha upplevt nåt sånt! :) senare på kvällen kom Satu och Ronja hit, vi gjorde tacos, drack vin och gjorde oss i ordning för party! Vidare sen in till stan med Yaiza och Desiree, båda spanjorskor. Även Ant och grabbarna kom och anslöt till sällskapet. Blev en hel del billiga smirnoff på Cromwells som vanligt innan vi drog vidare till Level 2 för dans. Riktigt kul kväll med massa dans, även grabbarna som aldrig dansar var riktigt i gasen och svängde sina lurviga ;) tog en taxi hem vid halv 4 med skönaste taxichaffisen som dunka bra musik med oss skrålande i bilen :) guld kväll med andra ord! Idag mår man ju dock som man förtjänar. Satu och Ronja har varit över en stund här och snackat skit och fikat, dom gick precis hem så nu ska man väl pallra sig ut med Bob på en prommis.

Imorn blir det stallet och på kvällen ska jag nog med Ronja till hennes stall och kolla när hon tränar. Hon ska tävla nästa söndag så då måste man ju dit och heja :)

Annars rullar livet på här, dagarna flyter förbi och tiden går fort. Skolan går bra och man lär sig mycket nytt, både när de gäller gramatik och saker som är bra att ha med sig i livet. Saknar er hemma så klart massa, speciellt igår ute på krogen. hade varit så kul om ni kunde vara här mina kära vänner och röja med oss english style ;)

puss och kram

Familjehelg avklarad.

Nu är jag tillbaka i min lilla by igen, skönt faktiskt! Även om London är toppen på alla sätt och vis så är det väldigt tröttsamt efter några dagar. Tunnelbana hit, byta, tunnelbana dit, trängsel, varmt, mycket folk och man känner sig så skitig hela tiden. Men nog nyttigt att känna storstadspulsen iaf så man inte blir alldeles förslappad :P vem vet, man kanske slutar i London iaf en vacker dag. Det har iaf blivit massa shopping, Primark har fått stå ut med oss några timmar :) Även ätit gott och sett massa trevliga saker, bla vart inne på Madame Tussauds och uppe i London Eye. Båda två är något jag verkligen velat göra och jag är glad att jag fick göra det med min kära familj. Mycket skratt och knasigheter har det även blivit, som vanligt när familjen är i farten med andra ord. Vi såg även musikalen Thriller! Det var nog fanimej det coolaste och grymmaste jag sett i hela mitt liv! Grym sång och vilka jävla dansare! :) att hälften av dom var snygga killar gjorde ju inte saken sämre.. Dock är man ju lite bitter över att man inte har nån egen talang så som att kunna dansa eller ha en sång röst :P 

Tråkigt bara nu att det man sett fram emot så mycket är avklarat, men nu är det inte långt kvar tills det är jul och jag är i Nypan igen och får träffa alla underbara människor där! :) så det får jag se fram emot, även om det känns svlägset nu.

England och dess invånare slutar dock aldrig förvåna mig. När klen Sarah kämpar med sin väska upp för trapporna till tåget hjälper Stark Karl henne bara så där. Sedan på tåget frågar Snygg Kille om det är okej att han öppnar fönstret och frågar sen om det är säkert att hon inte fyser. Senare kämpar klen Sarah med väskan i trappen igen när Stark Karl 2 erbjuder en hjälpande hand. Hade någon i Sverige sett klen Sarah kämpandes hade dom nog skrattat inombords och tänkt att hon inte borde packa så tugnt om hon inte pallar med det..

Jobbigt att säga hejdå när resan var slut! Men jag har iaf haft så mycket kul! Tack till mina systrar och mor för att ni är så underbart knasiga och underbara! Tusen tack till min kära mor som lagt ner mycket pengar på den här resan och dom här dagarna och med andra ord gjort de möjligt! Tack också för den snygga jackan! <3

Nu ska jag sova, sjukt trött, skola imorn! Inga bilder kommer nu, tar så sjukt segt att ladda upp dom. Finns dock ett gäng på face, enyoj!

xoxo


Frillen.

Frillen som känns så där va. Utförligare åsikt i inlägget under.
Att jag ser ut som en pojke får helt enkelt kompenseras med mer smink, vilket jag inte hade
på bilden nedan, därav "restuscheringen"

Bild som utlovat, enjoy:


Första oktober? Redan?

Tiden går verkligen foooort! känns som det nyligen var sommar i Falsterbo :)
Morgonen börjades med en ridtur, supermysigt och toppen väder! Ryckte man efteråt
på stackars Teassle, det var välbehövligt kan jag lova och jag fick tre blåsor på köpet.
Nästa vecka kommer fler hästar till stallet som ska tränas inför jaktsäsongen. Jag skulle
tydligen få åta mig Winnie/Minnie (hörde inte riktigt haha) som är en av ägarens hästar. Tydligen
en fin häst, min värdmamma var lite avis så vi hoppas på det bästa :P Helst av allt skulle jag dock
vilja ha älskade Dojjan här, drömma går ju alltid :)

Sen har jag varit hos frisören, känns så där. Efter flera år av Sofies underbara tjänster (haha, låter lite skumt kanske?) vänjer man ju sig liksom vid att ha någon som förstår vad man menar, vet hur man vill ha det och vad man skulle bli skitful i. Denna frisör visste det inte!! Nu känns det som jag har nån slags kortare pottfrisyr. haha. bild kommer sen så får ni se :P men men, får väl ge de en chans. Även hårfärg inhandlades som ska i sen.

I övermorgon kommer mamma och mina systrar! :) kan inte fatta att det gått så fort.. ska njuta av varje sekund, som tyvärr kommer gå alldeles för fort!


Aja, nu ska jag gå och täcka över alla speglar i huset! Tjing!


RSS 2.0